Nieuws     
         
 
Menu
 Home
 Afbeeldingen
 Artikelen
 Binnenland/Buitenland
 Bollywood
 Chat
 Directory
 Downloads
 E-Shop
 Eten en Drinken
 Felicitatie
 Forum
 Hindi/Sur. Forums
 Horoscoop
 Interactief
 Kennismaking
 Label
 Magazines
 Muziek
 Nieuws
 Nieuws uit India
 Nieuws uit Suriname
 Organisatie
 Party Agenda
 Polls
 Prijsvraag
 Radio
 Reizen
 Ringtones
 Sanyukta
 SMS
 Snapshots
 Top 10
 Vraag en Aanbod
 Wallpapers
 Websites

 Inloggen
 Aanmelden

Interactive

Gastenboek
Gedichten Box
Chat
Moppenbox


Business

Adverteren op Hindiwood
ICT Services
Portfolio


Koersen


Live! Radio

Radio Amor FM (NL)
Radio Sangam (NL)
Ujala Radio (NL)
Radio SBS FM (NL)
Radio SRS (NL)
Amigo (NL)
Radio Trishul (SR)
BBC Asian Network (UK)
Asian Gold Radio (UK)
SunRise Radio (UK)


Informatie

Hindiwood nieuwsbrief
Vertel een vriend
Bookmark this page
Als startpagina
Disclaimer & Privacy
Contact


Advertentie


Bezoekers
Huidige bezoekers : 2
Leden : 0
Leer verder...

Accounts
Leden : 3550
Laatste account : mariankaauthoft
Leden lijst

Zoeken

Top - Websites
BBapartments (NL)
Raksha Bandhan (NL)
Shreeti's Indian Jewelleries (NL)
Rijschoolexcelsior (NL)
Risas (NL)
indiase producten (NL)
Sansaar (NL)
Las en Reparatiebedrijf Keshcompany (NL)
PaGaL.nl (NL)
WD-Design (NL)

Versie's

 
Hindiwood in gesprek met Sha Don
Bericht geplaatst op 02 11 2002 at 22:52:00 door wicky. NL - Hindiwood in gesprek met.......
Bron : Localhost


Mere Bahon Me Tum A bhi Jawo Na ...
Pyaar Jitna Hain Mudjpe Lutawo Na ...


Weet je al over wie we het hebben? Nee!! Dan nog een hint: Beatmachine.
Er begint nu wel een belletje te rinkelen, of niet?
We hebben het over Sha Don de leadzanger van Beatmachine. Wij willen graag iets vertellen over deze spontane en vooral grappige zanger.


Eerst een korte algemene beschrijving:

Naam: Sha Don
Officiële naam : Rajesh Bindraban
Leeftijd : 32 jaar
Burgerlijke Staat : gehuwd en 3 kinderen (1 jongen en 2 meisjes)
Beroep : administratieve-controler
Band : Beatmachine, Rock Asia (leadzanger)
Favoriete nummer : geen voorkeur
Inspiratie : Kishore Kumar en Kumar Sanu
Droom : Ooit een award winnen

Carrière
Sha Don is afkomstig uit een muzikale familie en begon met zijn muziekcarrière toen hij een jongetje van 13 jaar was. Zijn familie is dan ook zijn grote stimulans geweest voor deze start. Hij begon als bassist in zijn familiebandje: "De BindraStars".


Ambities voor de zangwereld had hij totaal niet, totdat zijn vader hem meenam naar een van de laatste concerten van Kishore Kumar in Nederland. "De stem van die man heeft mij zo geraakt, dat dit echt een impuls voor mij is geweest om te gaan zingen", aldus Sha Don.

Natuurlijk vraag je je af vanwaar de naam Sha Don? Deze naam is geheel spontaan bedacht. Hij heeft wat gepuzzeld met "Don", waaruit uiteindelijk Sha Don is ontstaan. Per toeval, achteraf, kwam hij erachter dat deze naam in het Hindi 'entertainer' betekent, een soort zigeuner die de mensen vermaakt.


Historie
Zijn allereerste grote band in Nederland was Fresh. Sha Don vond het een eer in deze band als leadzanger op te treden. Toendertijd was deze formatie namelijk een van de topbands in Nederland.
In een latere periode werd hij benaderd door de nu populaire formatie Beatmachine, om daar de leadzanger te worden.

De "Feeling"
De eerste keer dat Sha Don zijn liedje hoorde op een cd, had hij het gevoel: "Het kan beter!" "In dit vak moet je steeds beter willen en vooruitstreven", vertelt Sha Don.Hij heeft dit gevoel nog steeds. Hij is immers nog lerende en wilt vooruitgang boeken.

Een voor hem extreme ervaring is dat niet één keer, maar meerdere malen de moeder van de dulhin is flauwgevallen bij het zingen van het eerste couplet van het droevige nummer "Babul Ke Duwa". Dit is uiteraard geen streven, maar Sha Don concludeert hieruit dat zijn stijl van overbrengen mensen aanspreekt en raakt.


Tijdens het zingen wil hij zijn luisteraars een bijzonder gevoel bezorgen. "Zo moet je verliefder raken als ik een ballad zing en vrolijk worden van een chutney of bhangra". Hij heeft graag dat mensen beseffen dat hij speciaal voor hen zingt, want dat geeft hem een bevredigend gevoel. "Muziek is dan ook een soort therapie. Je kan al je frustraties, pijn en haat weg zingen. Een soort uitlating van emoties is het".


Het publiek
"De kwaliteit van de bandjes en de mentaliteit van de mensen zijn zwaar achteruit gegaan in vergelijking met 8 jaar terug. De mensen kwamen vroeger speciaal voor een bandje of een zanger naar een dansavond en luisterden kritisch.

Tegenwoordig kan het hen niet meer schelen welk bandje er op een dansavond speelt. Het gaat hen meer om een goed klinkende beat, minder om de tekst of de presentatie ervan". Dat vindt Sha Don echt jammer. Hij merkte op dat het publiek buiten de grote steden enthousiaster is dan in de randstad.

"Acht jaar geleden had je nog het gevoel dat je jezelf moest bewijzen vanwege de hevige concurrentie. Nu zijn bandjes eerder geneigd alles van elkaar over te nemen en is er nauwelijks sprake van creativiteit of exclusiviteit.

Sha Don heeft in het verleden geprobeerd door middel van eigen geschreven en gecomponeerde nummers hierin verandering te brengen. Het publiek reageert echter niet enthousiast hierop. "Ze luisteren liever naar iets dat reeds bekend klinkt in de oren", zegt Sha Don. "Het zelf schrijven en componeren kost overigens veel tijd en energie. Als een bandje dan ook nog dit liedje overneemt en met de eer gaat strijken, is al de moeite voor niets geweest en werkt dit absoluut niet motiverend. Een kleine financiële tegemoetkoming is sowieso welkom, maar je gezin onderhouden met alleen het zingen en schrijven lukt helaas niet".

"Ik probeer nu ook een andere markt en doelgroep uit. In Engeland zijn mensen razend enthousiast over eigen composities. Stereo Nation is een voorbeeld. Ik probeer met zelf geschreven liedjes en muziek van mijn bandje Rock Asia daar door te breken. Dit bandje richt zich op rock muziek in een aparte stijl met een Hindoestaans tintje.Het succes daarvan zou voor mij een hoogtepunt vormen.

Het gaat tegenwoordig in de muziekwereld niet meer om wie je bent, maar om wie je kent. Als je geen 'grote vriendjes' hebt, heb je ook weinig doorgroeimogelijkheden". Een echte diepte punt heb ik nog niet meegemaakt en ik hoop die in de toekomt ook niet tegen te komen".


Beatmachine
Het onderlinge contact tussen de bandleden is puur vriendschappelijk. Het beperkt zich tot het podium en de oefeningen. "Tuurlijk hebben we ook wel eens ruzie, maar gelukkig vinden we altijd en tijdig de juiste oplossing". Ook met de Beatmachine's zal ik een poging wagen een andere markt te betreden.

Toekomst
Sha Don weet niet hoe lang hij nog blijft zingen. Hij wil zich binnenkort graag concentreren op zijn eigen nummers. Ook schrijven/componeren voor anderen is voor hem een grote uitdaging.

Motto
Zijn advies aan nieuwe talenten is : "Be yourself. Laat je inspireren, maar neem niets klakkeloos over. Voeg je eigen waarde toe. Vergeet niet dat je zelf ook talent hebt en maak daar gewoon gebruik van. Het beste wat je kan zijn is immers jezelf ".

Commentaar : 7 | Lees : 6614 | Terug

 
Advertentie

Het Weer

Suriname
Click for Paramaribo, Suriname Forecast
Nederland
Click for Amsterdam, Netherlands Forecast
India
Click for Bombay, India Forecast


MUZIEK

Top 10 Bollywood
Top 10 Local


FILM

Top 10 Bollywood


Party

Party Agenda
GRATIS party aanmelden
Bands
DJ's


E-cards

Bedankt
Beterschap
Uitmaken
Fun
Kerst
Love
Missen
Pas getrouwd
Sex
Sorry
Succes
Vakantie
Verjaardag
Vriendschap


Horoscoop

Ram
Stier
Kreeft
Leeuw
Weegschaal
Schorpioen
Steenbok
Vissen
Tweelingen
Boogschutter
Maagd
Waterman


 
 © Hindiwood  webmaster@hindiwood.com
Gemaakt d.m.v ASP en XML technologie v1.1