Nieuws     
         
 
Menu
 Home
 Afbeeldingen
 Artikelen
 Binnenland/Buitenland
 Bollywood
 Chat
 Directory
 Downloads
 E-Shop
 Eten en Drinken
 Felicitatie
 Forum
 Hindi/Sur. Forums
 Horoscoop
 Interactief
 Kennismaking
 Label
 Magazines
 Muziek
 Nieuws
 Nieuws uit India
 Nieuws uit Suriname
 Organisatie
 Party Agenda
 Polls
 Prijsvraag
 Radio
 Reizen
 Ringtones
 Sanyukta
 SMS
 Snapshots
 Top 10
 Vraag en Aanbod
 Wallpapers
 Websites

 Inloggen
 Aanmelden

Interactive

Gastenboek
Gedichten Box
Chat
Moppenbox


Business

Adverteren op Hindiwood
ICT Services
Portfolio


Koersen


Live! Radio

Radio Amor FM (NL)
Radio Sangam (NL)
Ujala Radio (NL)
Radio SBS FM (NL)
Radio SRS (NL)
Amigo (NL)
Radio Trishul (SR)
BBC Asian Network (UK)
Asian Gold Radio (UK)
SunRise Radio (UK)


Informatie

Hindiwood nieuwsbrief
Vertel een vriend
Bookmark this page
Als startpagina
Disclaimer & Privacy
Contact


Advertentie


Bezoekers
Huidige bezoekers : 2
Leden : 0
Leer verder...

Accounts
Leden : 3550
Laatste account : mariankaauthoft
Leden lijst

Zoeken

Top - Websites
BBapartments (NL)
Raksha Bandhan (NL)
Shreeti's Indian Jewelleries (NL)
Rijschoolexcelsior (NL)
Risas (NL)
indiase producten (NL)
Sansaar (NL)
Las en Reparatiebedrijf Keshcompany (NL)
PaGaL.nl (NL)
WD-Design (NL)

Versie's

 
Hindiwood in gesprek met Ashni
Bericht geplaatst op 02 11 2002 at 22:37:00 door wicky. NL - Hindiwood in gesprek met.......
Bron : Localhost


She is hot, she is sexy, she is sweet and also Real Nasty ………………

In deze editie van 'In Gesprek Met …' geeft Hindiwood u de gelegenheid om de populaire, internationale zangeres Ashni beter te leren kennen. Wie is zij, wat doet ze in het dagelijks leven en is het ook waar wat de mensen over haar zeggen? Nieuwsgierig ???


Naam: Ashni
Officiële naam : Ashni Ashvini Matadin
Leeftijd : 26 jaar
Burgerlijke Staat : ongehuwd (maar wel verliefd!)
Beroep : zangeres
Eerste band : Tropical Explotion (198
Huidige band: Real Nasty
Favoriete nummer : geen voorkeur
Aantal cd's op ongeveer 60 cd's gezongen
Prijzen: op 12-jarige leeftijd de 2 e plaats behaald tijdens een zangwedstrijd
Hobby: kijkt graag naar Amerikaanse films
Droom: wil graag trouwen en 2 kinderen (jongen en meisje) in de toekomst
Idolen : Noor Jehan, Nusrat Fateh Ali Khan, Hari Haran, Jaspinder Narula en Lata Mangeshkar
Gelovig : Ja

De eerste stapjes
Als klein meisje stond ze vaak zingend en dansend voor de spiegel. "De papfles van mijn broertje moest mijn microfoon voorstellen", vertelt Ashni lachend.
Haar zangcarrière begon dan ook met een heel oud nummer "Hum bhool gaye har baat". Van haar trotse ouders mocht zij dit nummer vaak zingen in familieverband. Op de bruiloft van haar nicht stond Ashni voor het eerst op het podium. Daar werd zij ontdekt door een organisator van shows. Ze was toen 8 jaar jong en had totaal geen idee van wat er haar te wachten stond.

Nu is zij inmiddels gegroeid tot een bekende, onmisbare zangeres in de Hindustaanse samenleving. Haar allereerste echte optreden was in Den Haag in de zaal "Amicitia". Daar zong zij, onder begeleiding van Harie Mohanlall, de nummers "Ek dil ka lagana" en "Hum bhool gaye har baat". Ashni kan zich de spontaniteit tijdens dit optreden nog goed heugen. Podiumvrees had ze niet.

Haar ouders zijn een grote stimulans voor haar zangcarrière. Ze heeft vooral alle ondersteuning gekregen van haar vader die ook zanger en muzikant is geweest in zijn jongere jaren in Suriname. Zingen is voor haar een passie. Zang en Muziek associeert zij met rustgevendheid en een manier om je emoties kwijt te kunnen. Ashni kan zich geen leven voorstellen zonder muziek!

Zij is geïnspireerd door de zangeres en tevens haar bhoudjie, Renu. "Ik had bewondering voor de stem van Renu bhoudjie en de manier waarop zij indruk maakte op de mensen. Ook lette ik op haar kleding en haar presentatie". Ashni droomde ervan dit ook ooit te kunnen. En ja hoor … ze is tevreden met wat ze heeft bereikt.


Zingen
Raar, maar toch waar: Ashni kan geen Hindustaans spreken. Ze verstaat het wel.
Omdat ze de liedjes nazingt, is het voor haar een kwestie van goed luisteren en oefenen. Als ze tijdens een live-optreden haar tekst kwijt raakt, is improviseren de oplossing. Ze zorgt ervoor dat het publiek dit niet opmerkt.


Voor een juiste uitspraak van de woorden, beluistert Ashni de originele nummers keer op keer. Zanglessen heeft ze nooit gevolgd. Het zijn haar vader en Djwala die haar de zangtechnieken en -tactieken hebben bijgebracht.

Uiteraard telt ook haar eigen inzet mee. Het nazingen van een nummer is makkelijk, omdat de tekst en melodie klaarliggen. Toch zou Ashni ooit een eigen nummer willen zingen. Ze is in verband hiermee benaderd door een songwriter, maar zou daarvoor naar Engeland moeten gaan.

Het liefst zingt Ashni de verzoeknummers van het publiek. Als ze het publiek kan blij maken, voelt ze zich ook prettig. Ze zingt onder andere chutney's, souls, duets, purane yaaden en sohars. De twee laatste categorieën spreken haar het meest aan. Ze luistert ook graag naar ghazels. De keuze is afhankelijk van de sfeer en de stemming waarin zij en het publiek zich bevinden. Om de romantische sfeer te verhogen, kiest ze voor een prachtige soul en om de gezelligheid onder een dansende groep niet te verstoren, zet ze voort met een vrolijke, pittige chutney.

Vroeger zong ze elk nummer wat haar opgedragen werd voor een cd; nu weigert ze de liedjes die ze niet met plezier zingt of die haar niet aanspreken. Ze heeft dus degelijk invloed op de samenstelling van de cd-nummers. Binnenkort komt haar cd met bhadjans uit.
Ze zou graag ooit een duet willen zingen met Ila Aroon (zangeres van het nummer : "Choli ke peeche") en dan ook iets in die stijl. Een gevoelig nummer zou ze willen zingen met Lata Mangeshkar. Als ze ooit een duet zou willen zingen met een zanger, dan gaat haar voorkeur uit naar Hari Haran.

Ze ziet de zangeressen hier in Nederland niet als concurrenten maar als collega's. Een zangeres waar ze tegen opkijkt, is Aruna (ex-zangeres van Beatmachine).


Buitenland
In de afgelopen periode heeft Ashni heel wat optredens gegeven in het buitenland waaronder Canada, Suriname, Trinidad en New York. Het leukste optreden vond ze dat in Trinidad, dat vorig jaar plaatsvond. Ze voelde zich daar een popster. Het enthousiasme en de belangstelling van het publiek waren zo groot dat zelfs de politie en brandweer aan te pas moesten komen. Ashni moest in twee weken tijd naar vijf verschillende hotels verhuizen, omdat de mensen echt achter haar aan zaten.

Het verschil tussen het publiek van hier en dat van het buitenland is dat het buitenlands publiek zich enthousiaster opstelt. "Het is ook wel logisch, want hier in Nederland treed ik bijna elk weekend op; het is dus niet nieuw voor de mensen", aldus Ashni. "Het is zelfs voorgekomen dat mensen mij in het buitenland gouden sieraden geven. Wat wel erg opvalt, is dat er buiten de randstad grotere interesse is voor mijn optreden. Ik wordt soms wel gevraagd voor handtekeningen, vooral door kinderen. Daarom neem ik ook altijd lollies mee voor de kinderen", zegt Ashni.

Ook is er degelijk verschil tussen het publiek in discotheken en bruiloften. Het publiek in de discotheken vinden het heel gewoontjes, terwijl het publiek op bruiloften er met een doel is en op een enthousiastere manier van geniet.
Fans heeft Ashni dus genoeg. Het komt zelfs voor dat mensen in haar tuin door het raam gluren om een glimp van haar op te vangen. En of ze ook gestalkt wordt? Ja, het komt wel af en toe voor, maar dan voor een korte periode.


Roddels
Ja … u dacht al waar blijft het? Ashni houdt zich bezig met drugs, heeft in de gevangenis gezeten en heeft AIDS!!!

Deze dingen worden er beweerd. "Als ik drugs zou smokkelen en daarvoor in de gevangenis zou hebben gezeten, hoe kan ik dan toch ieder jaar naar Suriname reizen voor een optreden ?", zegt Ashni. Ze vindt dat mensen eerst goed moeten nadenken alvorens een ander te becommentariëren . "Kijk, als er iets waar zou zijn, zou ik moeten schuilen uit schaamte". Ashni stoort zich totaal niet aan deze roddels of verzinsels van mensen.

Het belangrijkste vindt ze dat zij zelf weet wie zij is en wat ze doet. Soms wordt Ashni ook wel direct geconfronteerd met negatieve reacties van mensen. Ze kan het aflezen van de gezichten : 'Daar is ze weer', 'Verdwijn van het podium' enz. "Als tegenreactie hierop kan ik me soms misselijk gedragen en doe ik het een en ander opzettelijk. Als een meisje mij raar aankijkt, lach ik heel vriendelijk naar haar … ze lacht dan automatisch terug; zo pak ik het aan".


Vrienden
Vrienden heeft Ashni niet. Haar allerbeste vriend is haar vader en haar moeder heeft de rol van beste vriendin. Ze kan bij hen ook alles kwijt; alles is bespreekbaar en blijft ook tussen hen. Verder heeft ze een vriendschappelijke band met de bandleden van Real Nasty. Er is een gezellige sfeer tijdens de oefeningen en optredens. Als ze in groepsverband reizen naar het buitenland, trekken ze ook wat meer met elkaar op. Als je haar vader en/of moeder vraagt hoe Ashni qua persoonlijkheid in elkaar zit, dan zeggen zij dat ze heel gevoelig is. Ze heeft gevoel voor humor, kan soms echt gek doen en ze is heel sympathiek. "Als jij lacht, lach ik ook en als jij huilt, duurt het niet lang voordat ik er ook mee begin", zegt Ashni.

Toekomst
Ashni blijft zingen, maar haar persoonlijke inzet neemt wel af. Ze heeft al jaren het gevoel om te stoppen.
Ze vindt het eentonig worden en het nachtleven is best wel zwaar. Maar… ze stopt pas als ze het echt niet meer aankan.

En ja, heeft ze plannen om te trouwen? Ja, dat heeft ze zeker. Het is haar ook al gevraagd, maar het duurt nog even voordat ze die stap zet. Wanneer ze getrouwd is en ze heeft er zin in, zal ze blijven zingen. Heeft ze kinderen, dan zal het sowieso verminderen of misschien wel definitief ophouden. Ashni zal haar kinderen zeker stimuleren om te zingen als ze dat zouden willen. "Ik zal blij zijn als de eerste woordjes van mijn kinderen Sa Re Ga Ma Pa zijn!", zegt ze lachend.Motto
"Even when everything goes wrong, keep smiling! Because life is just a one time trip".

"Love music forever."

"Mensen die deze zang- en muziekwereld willen betreden, moeten stevig in hun schoenen staan, want kritiek zul je zeker krijgen. Twijfel echter niet aan je eigen kwaliteiten"!


Commentaar : 35 | Lees : 6703 | Terug

 
Advertentie

Het Weer

Suriname
Click for Paramaribo, Suriname Forecast
Nederland
Click for Amsterdam, Netherlands Forecast
India
Click for Bombay, India Forecast


MUZIEK

Top 10 Bollywood
Top 10 Local


FILM

Top 10 Bollywood


Party

Party Agenda
GRATIS party aanmelden
Bands
DJ's


E-cards

Bedankt
Beterschap
Uitmaken
Fun
Kerst
Love
Missen
Pas getrouwd
Sex
Sorry
Succes
Vakantie
Verjaardag
Vriendschap


Horoscoop

Ram
Stier
Kreeft
Leeuw
Weegschaal
Schorpioen
Steenbok
Vissen
Tweelingen
Boogschutter
Maagd
Waterman


 
 © Hindiwood  webmaster@hindiwood.com
Gemaakt d.m.v ASP en XML technologie v1.1