Commentaar     
         
 
Menu
 Home
 Afbeeldingen
 Artikelen
 Binnenland/Buitenland
 Bollywood
 Chat
 Directory
 Downloads
 E-Shop
 Eten en Drinken
 Felicitatie
 Forum
 Hindi/Sur. Forums
 Horoscoop
 Interactief
 Kennismaking
 Label
 Magazines
 Muziek
 Nieuws
 Nieuws uit India
 Nieuws uit Suriname
 Organisatie
 Party Agenda
 Polls
 Prijsvraag
 Radio
 Reizen
 Ringtones
 Sanyukta
 SMS
 Snapshots
 Top 10
 Vraag en Aanbod
 Wallpapers
 Websites

 Inloggen
 Aanmelden

Interactive

Gastenboek
Gedichten Box
Chat
Moppenbox


Business

Adverteren op Hindiwood
ICT Services
Portfolio


Koersen


Live! Radio

Radio Amor FM (NL)
Radio Sangam (NL)
Ujala Radio (NL)
Radio SBS FM (NL)
Radio SRS (NL)
Amigo (NL)
Radio Trishul (SR)
BBC Asian Network (UK)
Asian Gold Radio (UK)
SunRise Radio (UK)


Informatie

Hindiwood nieuwsbrief
Vertel een vriend
Bookmark this page
Als startpagina
Disclaimer & Privacy
Contact


Advertentie


Bezoekers
Huidige bezoekers : 2
Leden : 0
Leer verder...

Accounts
Leden : 3876
Laatste account : Pinuz117Pruz
Leden lijst

Zoeken

Top - Websites
BBapartments (NL)
Raksha Bandhan (NL)
Shreeti's Indian Jewelleries (NL)
Rijschoolexcelsior (NL)
Risas (NL)
indiase producten (NL)
Sansaar (NL)
Las en Reparatiebedrijf Keshcompany (NL)
PaGaL.nl (NL)
WD-Design (NL)

Versie's

 
Breaking news: Presidentschap Bouterse binnen handbereik
Bericht geplaatst op 01 06 2010 at 14:59:00 door wicky.
Bron : Starnieuws


Presidentschap voor Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische Partij, is binnen handbereik. De Volks Alliantie en A-Combinatie hebben geen moeite met Bouterse als president. Het Nieuw Front wil wel praten over de invulling van de hoogste functie in het land. "Maar daar praten we niet over. Het is een aangelegenheid van de Mega Combinatie. Daar komt niemand aan. Wij zijn de grootste partij", zegt woordvoerder Winston Lackin aan Starnieuws.

De Mega Combinatie (MC) is gedwongen om samen te werken met de Volks Alliantie (VA) en delen van de A-Combinatie (lees BEP). Nieuw Front heeft formeel aangegeven geen ruimte te zien voor samenwerking als over het presidentschap niet gesproken kan worden.

Vandaag zullen gesprekken met BEP en Volks Alliantie worden afgerond. De A-Combinatie was tot half drie vannacht nog niet uit het probleem. De Mega Combinatie wil niet samenwerken met Ronnie Brunswijk, voorzitter van A-Combinatie tevens ABOP. Vooral de binnenlandse oorlog vormt een groot probleem voor de Nationale Democratische Partij. Brunswijk was commandant van het Jungle Commando. "De A-Combinatie heeft tot 's morgens de tijd gevraagd om de knoop door te hakken", zegt Lackin.

Met de Volks Alliantie is er al een principe overeenkomst bereikt over de samenwerking. In het partijcentrum aan de Gemenelandsweg heerste maandagavond een feeststemming. De toppers onder leiding van Paul Somohardjo waren bijeen om de komende samenwerking te bespreken. De Volks Alliantie heeft gevraagd om het vice-presidentschap. "Maar het besluit is nog niet genomen. We moeten nog verder hierover praten. Het principe-protocol waarover er wordt gesproken, is niet door ons samengesteld. Het is een stuk dat door Volks Alliantie is opgesteld", aldus Lackin.

De Mega Combinatie had volgens Lackin het liefst samengewerkt met het Nieuw Front. Dan zou er een brede coalitie gevormd kunnen worden tussen de twee grootste politieke organisaties. "Toen dit niet mogelijk bleek, hebben we ook gesproken met de VHP apart. Er zijn minstens zes gesprekken geweest, maar het is niet tot een overeenkomst gekomen. Wij willen niet praten over de invulling van het presidentschap. Wij hebben 23 zetels en bepalen zelf wie president wordt", aldus Lackin.

"Er is vanuit de achterban een grote druk op de partijvoorzitter om president te worden. Maar het formele besluit moet nog genomen worden. De Volks Alliantie en A-Combinatie hebben geen moeite met Bouterse als president. En wij zijn hier principieel in. De invulling van het presidentschap is een aangelegenheid van de Mega Combinatie", betoogt Lackin.

Als met VA en BEP in zee wordt gegaan, dan zal de te vormen coalitie 33 zetels tellen. Er is nog 1 zetel nodig om de tweederde meerderheid te hebben. "Daarom wordt er ook met DOE gesproken. Wij willen de president en vice-president in de Assemblee kiezen. Er is ondersteuning vanuit DOE beloofd, want het land mag niet worden opgehouden door een lange procedure", zegt Lackin.

Vandaag worden de gesprekken afgerond en het protocol van samenwerking getekend. Hierin zal duidelijk worden opgenomen waarop de coalitievorming gebaseerd zal zijn. De principes zullen duidelijk worden verwoord. "In elk geval gaan wij regeren. Wij hebben iedereen de gelegenheid gegeven om mee te doen. Niemand moet ons verwijten dat we met Volks Alliantie en delen van A-Combinatie in zee gaan. Wij zijn de grootste combinatie en wij gaan echt niet in de oppositie zitten", aldus Lackin.

Lees : 10492 | Terug

Toevoegen - Commentaar
Inloggen Anoniem
Bericht

 
Advertentie

Het Weer

Suriname
Click for Paramaribo, Suriname Forecast
Nederland
Click for Amsterdam, Netherlands Forecast
India
Click for Bombay, India Forecast


MUZIEK

Top 10 Bollywood
Top 10 Local


FILM

Top 10 Bollywood


Party

Party Agenda
GRATIS party aanmelden
Bands
DJ's


E-cards

Bedankt
Beterschap
Uitmaken
Fun
Kerst
Love
Missen
Pas getrouwd
Sex
Sorry
Succes
Vakantie
Verjaardag
Vriendschap


Horoscoop

Ram
Stier
Kreeft
Leeuw
Weegschaal
Schorpioen
Steenbok
Vissen
Tweelingen
Boogschutter
Maagd
Waterman


 
 © Hindiwood  webmaster@hindiwood.com
Gemaakt d.m.v ASP en XML technologie v1.1